Alphabet X розробляє роботів, здатних навчатися в реальному світі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alphabet X розробляє роботів, здатних навчатися в реальному світі (відео)

Технології&Авто
327
Дослідницький підрозділ Alphabet X, раніше відомий як Google X, розкрив подробиці про свій черговий проект Everyday Robot. Його метою є розробка «робота загального призначення, якого можна навчати».
Ідея полягає в тому, що роботи можуть використовувати камери і складні алгоритми машинного навчання, щоб бачити і вчитися на навколишньому світі без необхідності кодування для кожного окремого руху.
Команда тестує роботів, які можуть допомогти в робочих середовищах. Прямо зараз ці ранні прототипи роботів зосереджені на вивченні процесу сортування сміття.
Завдання схопити що-сь є дуже простою для більшості людей. Але навчити цьому робота дуже складно, і роботи Everyday Robot практикуються цьому завданні як у фізичному, так і в віртуальному світі.
В лабораторії є своєрідний «дитячий манеж», де майже 30 роботів проводить свої денні години, сортуючи сміття в лотки для компосту, захоронення і переробки. Ці операції проводяться під наглядом людей. Вночі роботи займаються віртуальними вправами – захопленням предметів в симульованих будівлях. Ці змодельовані дані потім об’єднуються з даними навчання в реальному світі, це відбувається кожного тижня або двох при черговому оновленні системи.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас