Гончарук у Лондоні заявив, що держава не віддасть ПриватБанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук у Лондоні заявив, що держава не віддасть ПриватБанк

Фондовий ринок
529
Українська влада не допустить повернення націоналізованого ПриватБанку колишнім власникам.
На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у лондонському Королівському інституті з міжнародних справ, Chatham House.
“У нас є дуже чітке розуміння – у мене, у Президента, в уряду, – що справа ПриватБанку є показовою про Україну для усього світу. Тому, звичайно, ми стоїмо на тому, що ні цей банк, ні кошти з нього не повинні бути повернені попереднім акціонерам”, – сказав керівник українського уряду.
За його словами, стосовно ПриватБанку, і зокрема у відповідь на можливі судові рішення у низці позовів по справі, в уряду “є стратегії, і ми готові до будь-якого розвитку подій”.
“Уряд України, команда Президента буде робити усе від нас залежне, щоб цей приклад став сигналом того, що в Україні все змінилося”, – наголосив Гончарук.
Він також заявив, що олігархи не мають впливу на уряд і Президента України. Водночас, Гончарук визнав, що олігархи мають гучний голос, який лунає через засоби масової інформації в Україні і за кордоном, але це, за словами Прем’єр-міністра, “лише показує те, що вони хочуть здаватися впливовими, а насправді їх вплив зменшується”.
Серед способів скорочення негативного впливу приватних інтересів в українській економіці Гончарук назвав збереження незалежності Національного банку України, боротьбу з монополіями, особливо в інфраструктурі, а також, приватизацію державних підприємств і встановлення верховенства закону з допомогою нової реформованої системи судочинства.
Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас