Англійська компанія презентувала електролітак для перегонів майбутнього (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Англійська компанія презентувала електролітак для перегонів майбутнього (фото)

Технології&Авто
653
На міжнародному авіасалоні в Дубаї промоутер авіагонок Air Race E представила спортивний варіант електричного літака виробництва англійської компанії Condor Aviation, який братиме участь в авіаперегонах майбутнього. Про це пише NewAtlas.
Інженери компанії взяли за основу одномісний гоночний літак Cassut, розроблений в кінці минулого століття для «Формули-1». Модифікований літак отримав назву White Lightning («Біла блискавка»). Його оснащено подвійним двигуном Contra Electric з гвинтами, що обертаються в протилежних напрямках. За правилами перегонів, максимальна потужність буде обмежена до 150 кВт, що дозволить розігнати літак до 480 км/год.
Під фюзеляжем встановлені акумулятори на 20 кВт-год масою 100 кг, заряду яких вистачить на п’ять хвилин інтенсивних перегонів і десять хвилин спокійнішого польоту. Загальна маса апарату – 375 кг, розмах крил – 4,6 м, довжина – 4 метри.

Видання зазначає, що другий електролітак, який також має стати учасником перегонів, наразі перебуває на фінальному етапі в Центрі аерокосмічних технологій Ноттінгемського університету, хоча подробиць про нього ще немає.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас