Samsung віддасть на аутсорсинг китайцям п'яту частину своїх смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung віддасть на аутсорсинг китайцям п'яту частину своїх смартфонів

Фондовий ринок
366
Наступного року Samsung планує виробити 300 мільйонів смартфонів, з яких приблизно 60 мільйонів (20%) поставить китайський ODM-виробник Wingtech.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на людей, знайомих з планами корейського виробника.
“З великою часткою ймовірності можна сказати, що стороннім компаніям Samsung передасть виробництво бюджетних і середньорівневих моделей Galaxy A, тоді як флагманські модел,і як і раніше, складатимуть на власних заводах Samsung в Індії і В’єтнамі”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що серед клієнтів Wingtech, що є найбільшим у світі контрактним виробником смартфонів, значаться такі світові виробники, як Huawei, Xiaomi і Oppo.
Крім того, сама Samsung замовляла у Wingtech збірку Galaxy A6s.
“Минулого місяця Samsung закрила свій останній завод з виробництва смартфонів у Китаї, щоб скоротити виробничі витрати. Сторонні китайські компанії, що працюють на умовах ODM, пропонують більш низькі ціни на компоненти і можуть складати смартфони при більш низьких витратах”, – нагадує видання.
Таким чином, це (передача частини замовлень на складання смартфонів стороннім виробникам) в перспективі дозволить Samsung знизити витрати і, можливо, навіть опустити ціни на бюджетні і середньорівневі смартфони, посиливши позиції компанії в боротьбі з основними конкурентами – Huawei і Xiaomi.
Ось тільки вже зараз у мережі висловлюються побоювання, що це може негативно позначитися на якості. В Samsung же запевняють, що за якістю вироблені за схемою ODM смартфони будуть точно такими ж, як зібрані на власних лініях Samsung.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас