Міжбанк: вівторок пройде дуже напружено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: вівторок пройде дуже напружено

Валюта
842
Вівторок пройде дуже напружено на валютному ринку в частині як курсового тренду, так і статистики операцій. Ми прогнозуємо на сьогодні обсяги торгів не менше $230-280 млн при здійсненні до 630 угод і значне протистояння інтересів місцевих найбільших гравців і нерезидентів.
Основне протиріччя – чи почнеться подальше подорожчання валюти (вигідне як нерезидентам, які беруть участь в сьогоднішньому аукціоні Мінфіну України з розміщення гривневих ОВДП, так і експортерам), або спекулятивний розігрів вчорашньої сесії швидко видихнеться за рахунок збільшення активності клієнтів у продажу валюти під бюджетні платежі.
Пропоновані облігації на сьогоднішньому аукціоні – не надто ходові для іноземних покупців, а їх обсяг (за номіналом 2,8 млрд гривень – не найбільший з історії таких розміщень. З урахуванням того, що Мінфін України налаштований ще і збивати прибутковість по їх розміщенню – іноземці постараються відіграти частину процентних знижень за рахунок розігріву курсу сьогодні і завтра при продажу валюти під ці купівлі паперів. Не проти зростання котирувань і експортери – це заощадить їм частину валютної виручки при її продажу під фінансування своїх госпвитрат і розрахунків з бюджетом. Тож вони і спекулянти гратимуть “на підвищення”.
Але ці ігри можуть натрапити на стіну “нерозуміння” і низький попит з боку імпортерів, яким перед “чорною п’ятницею” вже дуже не хочеться влітати на рівному місці за рахунок подорожчання валюти.
Не особливо ведеться на розігрів ринку і готівковий ринок, де долар, як і раніше, спокійно продають всі останні кілька днів у межах 24,30-24,40 грівен. Попит на валюту низький і більшість обмінників працює “з обороту” з досить низьким спредом в 15- 20 копійок. Їм зараз зростання котирувань абсолютно ні до чого, бо це покупців не додасть, а тільки відлякає. Тому обмінники залишаються союзниками і прихильниками стабільної гривні, ніж її “розхитувачами”.
Ліквідність у банківській системі знизилася, що теж зіграє на користь нацвалюти. Причому знизилася істотно – на ранок 19 листопада коррахунки банків впали відразу на 7,7 млрд гривень – до 56,9 млрд.
При надлишку пропозиції долара на торгах Нацбанк знову почне його викуповувати в ЗВР, що не дасть курсу істотно впасти, а ось якщо котирування поповзуть вгору – НБУ не стане втручатися і витрачати дорогоцінну валюту на гасіння спекулятивних “пожеж”.
Ми очікуємо на вівторок коридор по долару в межах 24,15-24,30 гривень за дуже великої активності спекулянтів, розгойдування курсу протягом дня найбільшими продавцями валюти і спробами придушити долар великими покупцями за рахунок періодичної жорсткої торгівлі за кожну копійку при здійсненні операцій. День буде дуже напруженим і цікавим як за рахунок дій гравців на міжбанку, так і поведінки НБУ.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,16 / 24,20
євро – 26,75 / 26,78
російський рубль – 0,3784 / 0,3792
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас