Lamborghini протестує матеріали для своїх авто в космосі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lamborghini протестує матеріали для своїх авто в космосі

Технології&Авто
230
Італійський автовиробник Lamborghini протестує нове вуглецеве волокно для своїх автомобілів на Міжнародній космічній станції в умовах відкритого космосу.
Як повідомляє Building-tech.org, п’ять зразків, виготовлених з різних вуглецевих волокон, будуть досліджені американською авіакомпанією Zero-G на борту Міжнародної космічної станції. Серед них – перспективне 3D-друковане композитне волокно, яке, як повідомляється, поєднує виняткову гнучкість з механічною міцністю, порівнянну з алюмінієм високої якості. Вперше цей композит використовувався на електромобілі Sesto Elemento.
Зразки випустять на орбіту Землі, по якій вони будуть рухатися зі швидкістю близько 18 тисяч миль на годину.
Протягом півроку вчені проведуть серію експериментів з цими матеріалами, піддаючи їх екстремальним умовам відкритого космосу: температурних коливань від -40 до +200 °С, абсолютного вакууму, а також впливу потужної космічної радіації і корозії атомарним киснем.
Після випробувань композити будуть повернуті на Землю, де фахівці Lamborghini порівняють їх з контрольними зразками, які не залишали планету.
Головна мета цих випробувань – перевірити правильність заміни критично важливих алюмінієвих деталей на більш міцні версії CF. Композити були запущені на ракеті Northrop Grumman Antares.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас