Польща офіційно оголосила про відмову від російського газу після 2022 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща офіційно оголосила про відмову від російського газу після 2022 року

Енергетика
1283
Польський газовий оператор, компанія PGNiG направила російському Газпрому офіційне повідомлення, в якому інформує, що не буде продовжувати контракт на купівлю газу після 2022 року.
“Відповідні повідомлення польський газовий оператор направив “Газпрому” та його дочірній компанії “Газпром експорт”, яка має монопольне право на здійснення експорту газу з Росії”, – йдеться в повідомленні. Зазначається, що чинний контракт на постачання російського газу Польща уклала ще в 1996 році.
Згідно з його умовами, за 3 роки до завершення терміну дії контракту (31 грудня 2022 року) Польща повинна надіслати декларацію про співпрацю після 2022 року. Відправивши відмову продовжувати співпрацю, польська компанія фактично розірвала домовленості про купівлю російського газу. “Зараз Польща активно розвиває альтернативні джерела постачання газу. Зокрема, країна будує порт з регазифікаційним обладнанням для того, щоб імпортувати скраплений газ із США. Також між Польщею і Норвегією будується трубопровід, за допомогою якого Польща буде імпортувати газ з цієї країни”, – підкреслює видання.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас