На жительку Буковини після викрадення мобільного номера оформили кредитів на 20 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На жительку Буковини після викрадення мобільного номера оформили кредитів на 20 тис. грн

Кримінал
2393
Жительку Чернівецької області Світлану Бляхарську щодня атакують колектори кредитних спілок. Жінка розповіла, що стала жертвою шахраїв, які обманом дізналися персональні дані та у такий спосіб оформили кредити на її ім’я.
За її словами, все почалося наприкінці жовтня з дзвінка дівчини, яка представилася працівницею мобільного оператора. Зі слів постраждалої, «працівниця» повідомила, що оператор отримав заявку на блокування номера. Аби номер не заблокували, жінкуу попросили назвати три номери телефонів, на які вона найчастіше телефонувала. Після цього номер її заблокували, а до облікового запису жінки у системі «Приват 24» від «ПриватБанку» зайти було неможливо.
«Дуже скоро мене прийшла смс від кредитної спілки про необхідність внесення оплати у розмірі чотирьох тисяч гривень. Далі були ще чотири повідомлення від кредитних спілок про позички», – розповіла жінка й зазначила, що загалом на її ім’я набрали кредитів на майже 20 тис. грн.

Вкрали паспорт і взяли кредит. Що робити?

Слідчі не побачили правопорушення стосовно жінки, натомість розслідують провадження про можливе правопорушення, зроблене стосовно кредитних спілок.
У «ПриватБанку» рекомендували краще захищати свій номер. Якщо ж шахраї таки викрали номер, то у банку порадили напам’ять знати номер гарячої лінії банку і одразу туди телефонувати.
За матеріалами:
Zaxid.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас