День фінансів, 14 листопада: про основні цифри бюджету-2020 року, зарплати «в конверті», скаргу ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 листопада: про основні цифри бюджету-2020 року, зарплати «в конверті», скаргу ПриватБанку

475
Четвер, 14 листопада. Що підготували в бюджеті на наступний рік, і скільки українців отримують зарплату «в конверті».
Бюджет на 2020 рік: основні цифри. Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на 2020 рік у другому читанні. За відповідне рішення 14 листопада проголосували 279 депутатів. Згідно з проектом держбюджету на наступний рік, пропонується встановити мінімальну зарплату на рівні 4723 грн. Мінімальна пенсія протягом наступного року має зрости з 1638 грн до 1769 грн.
Курс долара для бюджету. Згідно з проектом бюджету на 2020 рік, закладено курс долара 27 грн/$. За оцінками Кабміну, саме стільки в середньому коштуватиме американський долар. Нагадаємо, Finance.ua раніше писав, що, за оцінками букмекерів, курс гривні до долара США наступного року почне зростати.
Зарплати в «тіні». В Україні 13% працівників отримували протягом останнього року зарплату «в конверті». Про це свідчать результати соціологічного дослідження групи Рейтинг.. Частіше про отримання зарплати «в конверті» повідомляли молодь і люди середнього віку, які бажають мати свою справу і зайняті в приватній сфері.
Позиція НБУ про видачу стабкредиту “ВіЕйБі Банку”. Національний банк України дотримувався процедури видачі стабілізаційного кредиту «ВіЕйБі Банку», призначеного для виплати коштів вкладникам фінустанови, і не встановив нецільового використання цих коштів. Раніше, 12 листопада, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура під час слідчих дій у “Райффайзен Банку” затримали сім осіб – колишніх та чинних посадових осіб Національного банку.
Трохи більше про бізнесменів-боржників Нацбанку. На початок листопада 2019 року загальний борг неплатоспроможних банків перед НБУ за кредитами рефінансування – близько 46 млрд грн з урахуванням відсотків. Найбільшими боржниками НБУ є Олег Бахматюк, Дмитро Фірташ та Ігор Коломойський. Більше про найбільших боржників НБУ.
Продовжуючи тему боржників: Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики розглянув законопроект №2133, який пропонує вдосконалити механізм правовідносин боржників та колекторських компаній. Серед іншого, наприклад, пропонується заборонити представникам колекторських компаній турбувати боржника, членів його сім’ї в робочі дні в період з 20:00 до 9:00, а також у вихідні та неробочі дні.
Фінішна пряма відеофіксації. Міністерство внутрішніх справ України заявило, що підготовка до запуску автоматичної системи фото- і відеофіксації порушень ПДР на дорогах вийшла на фінішну пряму. Орієнтовні строки запуску — кінець весни, потім кінець поточного року. Заступник голови МВС Антон Геращенко перерахував, які саме порушення ПДР буде фіксувати система автоматичної відеофіксації.
Скарга ПриватБанку. ПриватБанк подає касаційну скаргу на рішення Північного апеляційного госпсуду, яким визнані недійсними умови кредитних договорів з компаніями Коломойського. Як йдеться в заяві прес-служби банку, ще до націоналізації Приватбанку в грудні 2016 року банк надавав кредити пов’язаним з колишніми власниками компаніям під відсоткову ставку, яка була вдвічі нижчою за ринкову і становила від 10 до 12% річних у гривні.
Google і банківські рахунки. Компанія Google готується вийти на ринок фінпослуг, запропонувавши незабаром користувачам сервісів можливість відкриття банківських рахунків, повідомляє The Wall Street Journal. Проект з кодовою назвою Cache, як очікується, буде запущений наступного року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас