Нафтогаз оцінив готовність України до повного припинення транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз оцінив готовність України до повного припинення транзиту газу

Енергетика
595
ПАТ “Газпром” з політичних мотивів може не підписати контракт на транзит газу після 2019 року і спробувати шантажувати. Втім, Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій.
Про це повідомили в НАК “Нафтогаз України”, коментуючи готовність України до повного припинення транзиту.
“Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій. Завдяки успішному випуску єврооблігацій Нафтогаз знайшов додаткові кошти і створив значні запаси газу в ПСГ. 21,7 млрд куб. м – це рекордно високий рівень за останні роки”, – вказали в компанії в повідомленні в Facebook про Газпром і новий транзитний контракт, супроводивши його відео з коментарем голови Нафтогазу Андрія Коболєва.
У НАК додали, що Європа також підготувалася до можливих креативних ходів росіян і закачала в свої сховища рекордно високий об’єм газу за багато років – 100 млрд куб. м.
“Тобто всі розуміють, що з великою ймовірністю Газпром з політичних мотивів може не підписати контракт і спробувати шантажувати як нас, так і європейських споживачів. Але великі запаси в українських і європейських підземках максимально перешкоджають реалізації такого сценарію”, – зазначили в Нафтогазі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас