Міжбанк: у спекулянтів з'являється відмінний шанс погойдати курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: у спекулянтів з'являється відмінний шанс погойдати курс

Валюта
4039
Понеділок на валютному ринку пройде досить стримано за обсягами операцій, але зате дуже цікаво з точки зору зростання курсових коливань.
За нашими прогнозами, статистика міжбанку впаде до $140-150 млн при укладенні до 380-410 угод. Скорочення обсягів відбудеться через вихідний в США. Відзначається День Ветеранів та американські банки працювати не будуть. Угоди ж на умовах ТОМ (розрахунки в гривні сьогодні, поставка долара – завтра) не дуже цікаві українським компаніям і більшість з них відразу перенесе свої розрахунки по долару на завтра. Це і зменшить активність на торгах.
Зате на малооб’ємному ринку у спекулянтів з’являється відмінний шанс погойдати курс протягом сесії. Причому в обидві сторони. Це і створить певний психологічний тиск на міжбанк, а при вмілому підіграванні спекулянтів діям великих гравців в моменти їх виходу на торги по євро і по рублю – розхитає котирування і по цих валютах теж.
НБУ навряд чи буде втручатися в ситуацію – обсягів пропозиції для викупу долара в резерви з боку клієнтів на ТОМі майже не буде і виходити на ринок з викупом його через Matching буде недоцільно. У разі ж зростання котирувань на спекулятивному розгойдуванні малооб’ємного ринку – Нацбанк не буде витрачати дорогоцінні резерви, а просто спостерігатиме за цим збоку.
Готівковий ринок постарається “жити своїм життям” в моменти ситуативних спекулятивних розгойдувань міжбанку понеділка і він, як і раніше, надає підтримку гривні за рахунок досить низьких котирувань продажу валюти в обмінниках.
Ми очікуємо на сьогодні низькі обсяги торгів з активними ситуативними курсовими коливаннями за рахунок дій спекулянтів і коридор по долару в межах 24,45-24,70 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,48 / 24,51
євро – 26,99 / 27,02
російський рубль – 0,3831 / 0,3839
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас