Топ-менеджери назвали плюси і мінуси ведення бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери назвали плюси і мінуси ведення бізнесу в Україні

Фондовий ринок
1148
82% топ-менеджерів компаній – членів Американської торгової палати в Україні планують розширити свій бізнес в нашій країні в найближчі 5 років.
Про це стало відомо за підсумками опитування щодо бізнес-клімату, який проводився серед керівників компаній – членів Американської торгової палати в Україні, а його результати представлені на Інвестиційному форумі RE: think. Invest in Ukraine в Маріуполі.
88% опитаних прогнозують зростання доходів своїх компаній в 2019 році, 65% збільшують інвестиції в Україну і 64% відзначають поліпшення інвестиційного клімату.
Найбільш привабливими складовими ведення бізнесу в Україні для інвесторів стали таланти (51% респондентів), помірні витрати на оплату праці (51%) і значний доступ до європейського ринку (44%).
84% опитаних вважають, що органи державної влади України декларують намір в найближчі 5 років продовжувати відкривати ринок України для іноземних інвестицій.
Для 85% респондентів сільське господарство виявилося найбільш привабливою галуззю для інвестицій. На другому місці – ІТ (73%), на третьому – енергетика і відновлювані джерела енергії (45%).
74% опитаних вважають суди найбільшою перешкодою для ведення бізнесу в Україні. На другому місці податкові органи (51%), замикають трійку правоохоронні органи (48%).
“Верховенство права – головний виклик, який вимагає негайного вирішення. Ключовими галузями для інвестицій є сільське господарство, ІТ та відновлювана енергетика. Українська влада має сфокусуватися на подальшому розвитку цих напрямків, є занепокоєння, що нове законодавство може перешкоджати їх подальшому зростанню”, – прокоментував результати опитування Андрій Гундер, президент Американської торгової палати в Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас