Morgan Stanley: 30 тис. супутників обійдуться Маску в $62 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley: 30 тис. супутників обійдуться Маску в $62 млрд

Фондовий ринок
628
Супутникова мережа Starlink збільшить оціночну вартість SpaceX з $52 млрд до $120 млрд, підрахували аналітики Morgan Stanley. Однак нові плани Маска змусили їх переглянути ці оптимістичні розрахунки.
Давати оцінку вартості SpaceX, космічній компанії підприємця Ілона Маска, яка швидко розвивається, дуже непросто. Те ж саме стосується капітальних витрат його проектів, таких як Starlink – плану з запуску тисяч супутників для роздачі інтернету в усі куточки планети. До Ілона такого просто ніхто не робив.
Однак аналітики Morgan Stanley Research не бояться труднощів. За їхніми підрахунками, якщо нове дітище Маска завоює всього кілька відсотків телекомунікаційного ринку світу та заробить $30-50 млрд на рік, як і обіцяв глава SpaceX, вартість компанії зросте до $52 млрд. І може досягти $120 млрд, якщо успіх і частка Starlink будуть більші.
Витрати на будівництво та запуск супутників – ключовий параметр розрахунків аналітиків, але минулого тижня до нього довелося внести серйозні поправки. SpaceX повідомила про зміну планів: максимальне число супутників зросло з 12 000 до 42 000. Фахівцям Morgan Stanley довелося рахувати заново, пише BI.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас