Telegram відклав запуск криптовалюти на півроку через заборону в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Telegram відклав запуск криптовалюти на півроку через заборону в США

Фінтех і Картки
401
Telegram Group змушена відкласти запуск своєї криптовалюти (токенів) через тимчасову заборону на їх продаж в США, запроваджену після подання позову до суду Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC).
Telegram попередила інвесторів, які брали участь в її ICO, що вони зможуть повернути лише 77% вкладених коштів, якщо не погодяться відкласти запуск токенів на шість місяців.
Компанія Павла Дурова залучила $1,7 млрд в рамках первинного розміщення токенів (ICO) на початку 2018 року на створення криптовалюти Gram і відповідної блокчейн-інфраструктури.
Telegram обіцяла інвесторам надати їм доступ до токенів не пізніше 31 жовтня, однак SEC минулого тижня вимагала в суді призупинити ICO, заявивши, що криптовалюта Gram по суті є цінним папером, не зареєстрованим належним чином.
У разі, якщо інвестори не погодяться відкласти запуск токенів до 30 квітня, чинні угоди з ними будуть припинені, і Telegram відшкодує їм в цілому близько $1,3 млрд, йдеться в листі творця Telegram Павла Дурова інвесторам, пише Bloomberg.
У листі наголошується, що компанія працює над тим, щоб усунути побоювання SEC.
Раніше в жовтні директор відділу SEC з контролю за виконанням правових норм Стефані Авакян заявила, що позов регулятора спрямований на те, щоб “не дозволити Telegram наповнити американські ринки цифровими токенами, які, за нашою оцінкою, були розміщені незаконно”.
За її словами, відповідачі не розкрили інвесторам інформацію про бізнес Telegram, фінансовий стан, фактори ризику компанії, як того вимагає законодавство про цінні папери.
SEC неодноразово заявляла, що емітенти не мають права обходити вимоги закону про цінні папери, позначаючи свій продукт як криптовалюту або цифровий токен.
Telegram натомість хотів отримати переваги публічного розміщення, не дотримуючись вимог про розкриття інформації, покликаних захистити інвесторів, заявила SEC.
Позов, поданий SEC, крім припинення ICO, передбачає штрафні санкції щодо Telegram.
В ICO Telegram брали участь багато великих підприємців, включаючи Романа Абрамовича, засновника Qiwi Сергія Солоніна, екс-співвласника «Вімм-Білль-Данн» Давида Якобашвілі, співзасновника інвесткомпанії DST Юрія Мільнера.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас