Volkswagen почав випуск власних батарей для електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen почав випуск власних батарей для електрокарів

Технології&Авто
618
Німецький автомобілебудівний концерн Volkswagen почав випуск власних акумуляторних батарей для електромобілів. У місті Зальцгіттер (федеральна земля Нижня Саксонія) в понеділок, 23 вересня, було запущено пілотну установку, здатну виробляти батареї малими серіями.
У концерні розраховують таким чином напрацювати необхідний досвід, який дозволить спільно зі шведським партнером – компанією Northvolt – розгорнути масове виробництво акумуляторів, пише «Німецька хвиля».
У 2020 році VW має намір разом зі своїм шведським партнером почати будівництво в Нижній Саксонії підприємства з виробництва акумуляторних батарей сумарною потужністю 16 гігават-годин. Його введення в експлуатацію очікується в кінці 2023 – на початку 2024 року. До цього часу тут планується створити 1000 робочих місць, 700 з яких припаде на нещодавно засноване спільне підприємство зі шведською стартап-компанією.
Крім того, в так званому Центрі передового досвіду близько 300 експертів VW займуться розробкою і тестуванням технологічних процедур з виробництва літій-іонних акумуляторів. У 2020 році також в Зальцгіттері має бути введена в експлуатацію установка з утилізації відпрацьованих батарей.
Загалом концерн має намір інвестувати понад мільярд євро у виробництво власних акумуляторних батарей для електромобілів, з яких 900 млн буде виділено спільному підприємству зі шведським партнером.
Уже в листопаді 2019 року має розпочатися виробництво першого серійного електромобіля німецького автоконцерну VW ID.3, за яким послідують нові моделі. Як очікується, протягом 10 років на ринок можуть вийти близько 70 різних електромобілів, що вимагає великої кількості акумуляторних батарей, які концерн наразі купує у азіатських постачальників. Менеджмент німецького автогіганта розглядає різні варіанти зведення заводів з виробництва акумуляторів у Німеччині.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас