Прийнято стандарт телевізорів 8K Ultra HD — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прийнято стандарт телевізорів 8K Ultra HD

Технології&Авто
3143
Технологічна галузь зробила черговий крок на шляху стандартизації 8K телевізорів. Асоціація споживчих технологій (Consumer Technology Association) оприлюднила офіційне визначення дисплея для 8K-телевізорів, включаючи логотип, який можуть використовувати виробники телевізорів.
Будь-яка модель повинна виводити зображення з роздільною здатністю не менше 7680×4320 точок і підтримувати частоту 24, 30 і 60 кадрів на секунду. Також пристрої повинні відтворювати 10-бітний колір, підтримувати ключові функції HDR і використовувати захист контенту рівня HDCP 2.2. Крім того, телевізори мають забезпечувати можливість збільшити будь-яке відео до роздільної здатності 8K. Пристрої, які відповідають усім вказаним вище вимогам, можуть почати використовувати відповідний логотип з 1 січня 2020 року.
Офіційне визначення з боку Асоціації споживчих технологій є скоріше формальністю, позаяк існуючі 8K-телевізори вже відповідають цим вимогам. Однак воно встановлює базовий рівень, який отримають споживачі при купівлі будь-якого 8K-телевізора з відповідним логотипом.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас