Нафта подорожчала через побоювання про збої в постачаннях саудівської сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подорожчала через побоювання про збої в постачаннях саудівської сировини

Енергетика
330
Ціни на нафту збільшилися до максимуму за дві сесії торгів на тлі побоювань з приводу перебоїв у постачаннях нафти з Саудівської Аравії і загострення напруженості на Близькому Сході.
Про це свідчать дані біржових торгів.
Листопадові ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,79 (1,23%) – до $65,07 за барель. У п’ятницю їх ціна зменшилася на $0,12 (на 0,19%), склавши на закриття $64,28 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) піднімаються на $0,67 (1,15%) – до $58,76 за барель. За підсумками попередньої сесії їх ціна опустилася на $0,1 (на 0,17%), закрившись на позначці $58,09 за барель.
“До повного відновлення видобутку Саудівською Аравією ціни на нафту продовжать зростати на побоюваннях посилення геополітичних ризиків, – зазначив аналітик HI Investment Corp Уїлл Юн. – Однак, навряд чи ми побачимо війну або військову конфронтацію”.
Глава МЗС Ірану Джавад Заріф минулого тижня попередив про неминучу повномасштабну війну в разі удару американських або саудівських військових по Ірану. В ході інтерв’ю журналіст телеканалу CNN запитав, які можуть бути наслідки удару США або Саудівської Аравії, Заріф відповів: “Повномасштабна війна”. Він зазначив, що Тегеран “не хоче вступати у військовий конфлікт”. Однак, за його словами, Іран рішуче має намір захищати свою територію.
При цьому економісти Moody’s Analytics кажуть, що “навіть якщо війна з Іраном буде попереджена, залишаються серйозні питання з приводу безпеки поставок саудівської нафти”.
Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 65,01 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,29 долара за барель, що на 61 цент вище рівня закриття торгів ($64,28)
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас