Уряд перевірятиме походження грошей, за які купуватимуть сільськогосподарську землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд перевірятиме походження грошей, за які купуватимуть сільськогосподарську землю

Аграрний ринок
646
Після запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні бажаючих купити земельну ділянку перевірятимуть на предмет походження грошей.
Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.
«Правильно боятися не іноземців чи українців. Правильно боятися «чорних» грошей. Тому що, або ми не знаємо, хто ними володіє (справжніх власників), або ми не знаємо методи ведення бізнесу цих людей. Інколи українські «чорні» гроші так само погані, як і іноземні», — повідомив Милованов.
Він зазначив, що в умовах ринку землі потрібно запровадити систему моніторингу, яка дозволила б зафіксувати кінцевих власників, які купуватимуть землю.
«Тому нам потрібно знати не тільки, хто є власником офіційним, а хто є справжнім власником. Тому ми створюємо систему моніторингу, коли прийдеш реєструвати угоди, потрібно показати, хто є справжнім власником», — додав Милованов.
Він також додав, що у разі, якщо державні служби виявлять, що земельну ділянку купили з порушеннями, зокрема, якщо виявиться, що кінцевим власником її став громадянин Росії, то такі ділянки будуть конфіскувати.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас