ДФС оштрафувала Тріолан на 3,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС оштрафувала Тріолан на 3,7 млрд грн

Фондовий ринок
4247
Окружний адмінсуд Києва відмовився задовольнити позов компанії Тріолан.Мані в Головне управління ДФС в місті Києві про скасування податкового повідомлення-рішення, яким до провайдера за порушення Положення про ведення касових операцій у національній валюті застосований штраф у розмірі 3,7 млрд грн.
Про це повідомляє FINBALANCE з посиланням на судові матеріали справи.
Як стало відомо ДФС, компанія Тріолан.Мані переказувала кошти в гривнях через програмно-технічні комплекси самообслуговування без використання реєстраторів розрахункових операцій.
За результатами податкової перевірки, проведеної 1 березня цього року, фіскалами було встановлено, що в період з 1 січня 2016 року по 22 лютого 2019 року використовувалися 234 відповідніх ПТКС, а обсяг операцій з прийому готівкових коштів склав 738,6 млн грн. І хоча гроші здавалися в банк, однак вони “в касовій книзі не відображені, прибуткові касові ордери та видаткові касові ордери на вищевказану суму не складалися, і як наслідок зазначена сума коштів не оприбуткована”.
З огляду на це, фіскали наклали штраф на провайдера Тріолан.Мані в розмірі 3,7 млрд грн.
“Позивач був зобов’язаний здійснювати облік готівки в касовій книзі на повну суму її фактичних надходжень (до ПТКС) на підставі прибуткових касових ордерів, чого позивачем на власний розсуд зроблено не було”, – підкреслив суд.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас