Біотехнологічна компанія надрукувала повнофункціональне міні-серце — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біотехнологічна компанія надрукувала повнофункціональне міні-серце

Технології&Авто
1668
Компанія під назвою Biolife4D розробила технологію для друку серцевої тканини людини шляхом відбору клітин крові у пацієнта та їх перетворення в тип стовбурових клітин, які називаються клітинами індукованого плюрипотентного стовбура (iPS).
Про це повідомляє Digital Trends.
«Те,над чим ми працюємо, це буквально біодрукування людського серця», – заявив гендиректор компанії Стівен Морріс.
Biolife4D може перетворювати iPS-клітини в клітини серця і використовувати в якості «біологічного чорнила» на 3D-принтері. Нещодавно ця техніка і була використана компанією для 3D-друку повнофункціонального мініатюрного людського серця.
За словами головного наукового співробітника Biolife4D Раві Бірли, надруковане серце має таку ж саму структуру, як і справжнє, з чотирма внутрішніми камерами. Мета компанії полягала у тому, щоб створити щось, достатньо схоже на справжнє серце, щоб його можна було використовувати під час дослідів на кардіотоксичність, наприклад. Тобто фармкомпанії та дослідники могли б на ньому перевіряти, що відбувається з серцем,коли воно страждає від різних захворювань або реагує на певні ліки.
Утім, Бірла додав,що для друку повнорозмірного серця, яке можна буде пересаджувати, компанії ще треба розв’язати низку задач.
«Ми сподіваємось змогти надрукувати повнорозмірне серце приблизно через три роки», – сказав Морріс.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас