Toyota тестує Prius на сонячних батареях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota тестує Prius на сонячних батареях

Технології&Авто
1221
Компанія Toyota Motor проводить в рамках проекту, що фінансується урядом Японії, тестування автомобіля Prius на сонячних батареях, сподіваючись освоїти в майбутньому випуск транспортних засобів без потреби підзарядки від розетки.
Інженери Toyota встановили сонячні панелі, розроблені Sharp Corp, на капоті, даху, задньому склі і спойлері Prius, щоб перевірити, наскільки багато сонячної енергії можна одержати таким способом для забезпечення руху автомобіля.
Електрика від панелей надходить безпосередньо на акумуляторну батарею, тому Prius може заряджатися під час руху або при паркуванні.
В гарний сонячний день заряду від сонячних батарей може бути достатньо для 56 км шляху, що перевищує дистанцію в 47 км, яку, згідно з дослідженням Фонду безпеки дорожнього руху (AAA Foundation for Traffic Safety), в середньому щодня долає на автомобілі житель США.
Але продуктивність сонячних елементів швидко падає, якщо хмарно або дуже жарко. В цьому випадку для зарядки Prius все ж таки доведеться скористатися зарядною станцією.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас