Чиновники Південно-Української АЕС майнили криптовалюту в режимному приміщенні станції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники Південно-Української АЕС майнили криптовалюту в режимному приміщенні станції

Фінтех і Картки
2113
Чиновники Південно-Української АЕС (Миколаївська область) встановили в режимному приміщенні станції комп’ютерне обладнання, яке використовувалося для майнінга криптовалюти і яке призвело до розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, пише УНН з посиланням на постанову Центрального районного суду міста Миколаєва.
“СВ УСБ України в Миколаївській області розслідується кримінальне провадження № 22019150000000006 за відомостями про те, що посадові особи ВП “ЮУАЕС” в режимному приміщенні станції несанкціоновано розмістили комп’ютерне обладнання з підключенням до мережі Інтернет, в результаті чого сталося розголошення відомостей про фізичний захист, які становлять державну таємницю”, – зазначено в тексті документа.
Несанкціоновано встановлене обладнання знайшли на станції слідчі СБУ під час санціонованого обшуку 10 липня. Правоохоронці виявили та вилучили медіа-конвертер, оптоволоконний кабель і частину мережевого кабелю.
“Слідчий звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на зазначене майно. В обґрунтування задоволення клопотання вказав, що зазначені предмети є знаряддям скоєння злочину, накладення арешту необхідно для запобігання можливості псування, приховування та пошкодження вилученого майна”, – відзначили в суді.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас