США і Румунія заявили про опозицію "Північному потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Румунія заявили про опозицію "Північному потоку-2"

Енергетика
509
Президенти США і Румунії в спільній заяві виступили проти проекту “Північний потік-2”, який повинен транспортувати природний газ з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.
Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться в спільній заяві обох президентів за підсумками їхньої зустрічі в Білому домі у вівторок, 20 серпня.
США і Румунія визнають, що енергетична безпека є національною безпекою. Ми підкреслюємо нашу опозицію “Північному потоку-2” та іншим проектам, які роблять наших союзників і партнерів енергетично залежними від Росії”, – йдеться в спільній заяві, поширеній Білим домом.
“Ресурси природного газу Румунії потенційно дозволяють нарощувати добробут наших країн і підвищувати енергетичну безпеку Європи”, – відзначили президенти, пообіцявши розглянути питання про участь США в поліпшенні інвестиційного клімату в Румунії в інтересах обох держав.
“Ми також закликаємо наші галузі тісно співпрацювати для підтримки цілей цивільної ядерної енергетики Румунії”, – йдеться в заяві.
Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
За планом газопровід хочуть запустити в кінці 2019 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас