Міжбанк: з чого почне тиждень гривня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: з чого почне тиждень гривня

Валюта
778
Понеділок на валютному ринку пройде під знаком трьох основних мотиваторів курсу:
1) Дні бюджетних платежів у клієнтів. Компаніям потрібна гривня для розрахунків з державою як по місяцю, так і по деяких позиціях за весь минулий 2-й квартал. Вони будуть активніше продавати валюту, що спрацює на користь гривні;
2) Завтрашній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. У вівторок відбудеться новий аукціон з розміщення гривневих облігацій та ті нерезиденти, хто захоче купити ці папери – будуть заводити і продавати валюту під ці операції. Це також спрацює на користь зміцнення гривні;
3) Господарські операції клієнтів під майбутні триденні вихідні. Крім сплати податків – у компаній буде активна робота по своїй поточній діяльності. Вони будуть поспішати, щоб завершити основні розрахунки до середи-четверга і вже до п’ятниці вийти на передсвятковий ритм роботи. “Зависати” з виробничими завданнями на останні дні перед святами ніхто не буде, що активізує всіх клієнтів як по гривні, так і по валюті.
На міжнародних ринках євро продовжує боротися за поріг в 1,11 долара і спекулятивне розхитування пари євро / долар продовжиться. Ці валютні ралі періодично будуть відображатися і на українському ринку у вигляді коливань гривні щодо євро відповідно до крос-курсів євро / долар і долар / гривня на цей момент.
На користь нацвалюти спрацює і продовження зниження коррахунків банків – до 52,8 млрд гривень на ранок 19 серпня, хоча значного ефекту зараз на валютному ринку це не робить.
Спекулянти продовжать працювати «в два боки». При надлишку пропозиції долара на торгах – ми побачимо НБУ з його викупом через Matching.
На сьогодні ми прогнозуємо обсяги торгів в межах до 380-410 млн доларів при здійсненні до 560 угод і коридор по долару 25,12-25,28 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Міжбанк: з чого почне тиждень гривня
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,16 / 25,19
євро – 27,86 / 27, 90
російський рубль – 0,378, / 0,379
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас