Нацбанк прокоментував зміцнення гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк прокоментував зміцнення гривні

Валюта
2898
Національний банк України не планує стримувати ревальвацію гривні (падіння курсу іноземних валют), адже цей процес послабить довіру інвесторів до української валюти.
Про це повідомив заступник директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу Нацбанку Володимир Лепушинський, передає прес-служба НБУ.

Найкращі карти для валютообміну

Лепушинський вважає, що НБУ дотримується плаваючого курсу гривні, щоб встановити ринковий курс валют — це є принципом монетарної політики Нацбанку.
Обмінний курс може змінитися як у сторону девальвації, так і ревальвації – ймовірність цих процесів є однаковою. Таким чином зміцнюється довіра до гривні та знижується рівень доларизації економіки.
“Хто довірятиме гривні, якщо Національний банк допускатиме лише девальвацію, але утримуватиме курс від ревальвації», — заявляє Лепушинський.
Економіст також зазначив, що ревальвація гривні сприяє зниженню рівня інфляції до планового показника, встановленого Нацбанком, тому установа не планує протидіяти цьому процесу.
«Якщо уявити, що НБУ не буде дозволяти обмінному курсу посилюватися, це свідчитиме, що у перспективі він рухатиметься лише в одну сторону – девальвації, або, у кращому разі, просто залишатиметься незмінним. За таких умов на приплив довгострокових інвестицій розраховувати марно», — додав Лепушинський.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас