В СБУ готують систему, яка повідомлятиме про зміну власника майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В СБУ готують систему, яка повідомлятиме про зміну власника майна

Особисті фінанси
1702
Робоча група по боротьбі з рейдерством планує створити систему, яка буде повідомляти громадянам про перехід їхнього майна до іншого власника.
Про це повідомив в Telegram cпівзасновник мобільного банку monobank і радник в.о. голови СБУ Дмитро Дубілет.
“Починаю знайомити вас з тими заходами, які ми плануємо по боротьбі з рейдерством. Повторюся, рейдерство – це одна з головних проблем України, яка стримує тут нормальний розвиток бізнесу і інвестиції. В Україні є десятки схем, за якими у вас можуть віджати нерухомість або бізнес. Кожну з цих схем ми розкладаємо на атоми і дивимося, як “запатчити” на законодавчому та технічному рівнях”, – йдеться в повідомленні.
За словами Дубілета, вони планують створити систему, яка буде повідомляти громадян про те, що їхнє майно переходить комусь іншому.

Що робити, якщо вкрали документи

Реформу розбили на три частини:
1. Дати громадянам і бізнесу можливість безкоштовно підписуватися на повідомлення про те, що їхня нерухомість або бізнес змінює власника.
2. Навчитися повідомляти громадян, навіть якщо вони не підписалися.
“Завдання нетривіальне. Дивно, але наша держава так і не спромоглася створити нормальний реєстр з контактною інформацією громадян (власне, нормального реєстру громадян теж немає)”, – прокоментував він, додавши, що здійснити це можна, якщо інтегруватися з бюро кредитних історій, у яких є контактні дані більшості громадян.
3. Слати повідомлення не просто про вже здійснені угоди, а й про те, що ці угоди готуються.
“Ми хочемо дати можливість громадянам загальмувати таку угоду. Наприклад, шляхом спрощення процедур подання скарги в антирейдерську комісію при Мін’юсті. Втім, ми розуміємо, що це може призвести до зловживань і з боку продавців, тому будемо впроваджувати акуратно”, – додав Дубілет.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас