Нацкомфінпослуг затвердила порядок обробки персональних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомфінпослуг затвердила порядок обробки персональних даних

Казна та Політика
197
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг, 25 липня затвердила проект розпорядження про Порядок обробки персональних даних.
Про це повідомляється на сайті регулятора.
Документ визначає загальні вимоги до обробки і захисту персональних даних суб’єктів таких даних, які обробляються в підрозділах Нацкомфінпослуг.
Порядок визначає і регулює:
  • мету і підстави обробки персональних даних, категорії суб’єктів та склад персональних даних, які обробляються в Нацкомфінпослуг;
  • поняття “персональні дані” та “обробка персональних даних”, що включають в себе збір, реєстрацію, накопичення, зберігання, зміну, відновлення, використання, поширення, знеособлення і знищення персональних даних про фізичну особу.
  • діяльність керівників і підлеглих їм працівників самостійних структурних підрозділів апарату Нацкомфінпослуг у організації і виконанні роботи, пов’язаної з обробкою і захистом персональних даних, порядок надання і позбавлення доступу до персональних даних;
  • особисті немайнові права на персональні дані, які мають всі працівники Нацкомфінпослуг і кожну фізичну особу, персональні дані якого обробляються в Нацкомфінпослуг.
  • діяльність відповідальної особи-організатора роботи, пов’язаної із захистом персональних даних при їх обробці, а також містить права і обов’язки відповідальної особи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас