НАБУ прийшло з обшуками в «Богдан Моторс» і спортклуб Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ прийшло з обшуками в «Богдан Моторс» і спортклуб Порошенка

Фондовий ринок
699
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) проводять обшуки в приміщеннях компанії «Богдан Моторс», а також в спортивному клубі «5 елемент».
Про це повідомила в п’ятницю, 19 липня, прес-служба НАБУ.
Як уточнюється, слідчі дії проходять в рамках розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах посадовими особами Міноборони і Генштабу ЗСУ в 2015-2018 рр. На думку слідства, чиновники незаконно внесли в державне оборонне замовлення спеціальний автомобільний транспорт і здійснили його закупівлю за завищеними цінами.
Детективи НАБУ розслідують зазначені факти з квітня 2018 року. Інші подробиці справи в прес-службі відмовилися розкривати, пославшись на таємницю слідства.
За даними Єдиного держреєстру юр- і фізосіб, кінцевими бенефіціарами спортклубу «5 елемент» є екс-президент Петро Порошенко (55%), народний депутат Ігор Кононенко (35%) і колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (10%). Останній на початку липня знову очолив корпорацію «Богдан», якою він керував з моменту створення в 2005 році до призначення на держслужбу в січні 2015-го.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас