Хакер вкрав через податкову дані майже про все населення Болгарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакер вкрав через податкову дані майже про все населення Болгарії

Фінтех і Картки
461
Болгарському податковому агентству (NRA) загрожує штраф на €20 млн ($22,43 млн). Відомство хочуть покарати за недостатній захист інформації про платників податків. Справа в тому, що місцевому 20-річному хакеру Крістіану Бойкову вдалося зламати базу NRA і вкрасти дані практично про всіх своїх дорослих співгромадян, включаючи імена, адреси та інформацію про особисті доходи, повідомляє Reuters.
Поліція підозрюваного схопила, а техніку в його офісі в Софії конфіскувала. За добу правоохоронці провели первинну експертизу, яка підтвердила провину підозрюваного. Припускають, що він міг діяти не один. Самому зломщику загрожує до восьми років позбавлення волі.
На подію відразу ж відреагував прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов. Він назвав заарештованого хакера «чарівником», зазначивши при цьому, що країна повинна наймати подібні «унікальні мізки» для роботи на державу, а не проти неї.
Але деякі експерти, які досліджували вкрадені дані, стверджують, що використані в атаці методи були відносно простими і свідчили радше про відсутність адекватних заходів захисту, ніж про унікальні здібності хакера.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас