У Київській області побудують сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київській області побудують сонячну електростанцію

Фондовий ринок
1605
У Київській області норвезька компанія Norsk Solar AS збудує сонячну електростанцію потужністю 9 МВт, яка протягом наступних десятиліть забезпечить понад 5 тисяч домогосподарств відновлюваною енергією.
Про це повідомляє прес-служба Norsk Solar AS.
Зазначається, що Norsk Solar AS виступить головним інвестором нової електростанції. Співфінансує будівництво Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО).
“Сонячна електростанція розташована в с. Семиполки і буде збудована на загальній площі 12,6 га. Norsk Solar AS є головним інвестором нової електростанції та працює разом зі своїми партнерами Pro-Energy LLC і Windforce Ltd”, – зазначається у повідомленні.
Очікується, що СЕС почне постачати енергію до електромережі наприкінці 2019 року.
Після введення в експлуатацію СЕС щорічно вироблятиме 11 тис. МВт електроенергії. Відновлювана енергія забезпечить щорічне скорочення викидів близько 8600 тон СО2.
“За нашими оцінками, протягом наступних декількох десятиліть вона (сонячна електростанція – ред.) забезпечить понад 5 тисяч домогосподарств відновлюваною енергією”, – зазначив гендиректор Norsk Solar AS Ойвінд Вестердал.
Також у компанії підкреслили, що це перший проект будівництва сонячної електростанції, який буде реалізовано Norsk Solar AS в Україні.
НЕФКО підписала кредитну угоду на суму 4,35 млн євро. Крім того, співвласники нададуть власний капітал для реалізації проекту загальною сумою 4,35 млн євро.

Довідка Finance.ua:

  • Власник проекту та основний інвестор, Norsk Solar AS, входить до складу групи Norsk Vind, яка вже ввела в експлуатацію подібні проекти з відновлювальної енергії загальним обсягом 860 МВт.
  • Це другий проект будівництва електростанції для Norsk Solar AS, після того, як проект сонячної електростанції Gharo Solar 50 МВт у Пакистані досягнув фінансового закриття на початку цього року.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас