Умови для купівлі товарів за кордоном погіршаться - президент Meest Group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Умови для купівлі товарів за кордоном погіршаться - президент Meest Group

Особисті фінанси
6422
Зниження ліміту вартості для безмитних посилок з-за кордону з 150 євро до 100 євро, яке стало чинним з 1 липня 2019 року, погіршить умови для купівлі товарів українцями за кордоном.
Про це повідомив президент поштово-логістичної групи Meest Group Ростислав Кисіль.
“В Україні погіршуються умови для клієнтів, які хочуть щось купити за кордоном. Спочатку було $1 тис., потім зменшили до 500 євро, потім до 300 євро, потім до 150 євро. І тепер з 1 липня вже 100 євро. Я не знаю, чому так роблять наші чиновники, мотивуючи це тим, що доходи в бюджет збільшаться. Я не буду говорити про контрабанду, яка йде через кордон, тому, що якщо ми зупинимо цю контрабанду, то це в тисячі разів буде більше надходжень до бюджету…” – зауважив Кисіль.
При цьому він додав, що вважає некоректним порівняння українського ринку поштово-логістичних послуг з європейським.
“У США – $800 (ліміт для безмитних посилок з-за кордону), в Європі – 22 євро. Однак у Європі проживає понад 550 млн осіб, і там зовсім інші умови, тому, що самі європейці здебільшого купують в ЄС. Ми також купуємо в Європі. Але як можна порівнювати ринок України з європейським ринком і з тими можливостями, які мають європейці і які є у нас? … Тому порівнювати українців з європейськими жителями – некоректно, тому, що ми перебуваємо в абсолютно різних умовах”, – констатував президент Meest Group.

Довідка Finance.ua:

  • В кінці листопада 2018 року Верховна Рада підтримала законопроект №9260, який знижує ліміт для безмитних посилок з-за кордону. 10 грудня цей документ підписав президент.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас