Електричну мережу країн Балтії синхронізують з ЄС до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електричну мережу країн Балтії синхронізують з ЄС до 2025 року

Енергетика
116
У четвер у приміщенні Єврокомісії відбулося підписання Політичної дорожньої карти щодо синхронізації електричної мережі Балтійських держав з Континентальною Європейською мережею через територію Польщі.
Відповідне повідомлення оприлюднили на сайті Європейської комісії.
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович були присутніми під час церемонії. У заході також взяли участь Президент Литви Даля Грибаускайте, прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкий, прем’єр-міністр Латвії Кришьяніс Каріньш.
«Синхронізація Балтійських держав з мережею Центральної Європи є головним та одним з найбільш показових проектів в рамках Енергетичного Союзу, конкретний прояв європейської солідарності в питаннях енергетичної безпеки. Дорожня карта, яка була ухвалена, визначає цільову дату – 2025 рік, – для повної синхронізації», – йдеться у повідомленні.
Єврокомісія нагадала, що 19 березня 2019 року в рамках Інструменту взаємопоєднання Європи було підписано грантову угоду, яка передбачає виділення 323 мільйонів євро для фінансування першої фази процесу синхронізації, що покриває 75 відсотків необхідних для цього загальних витрат.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас