Міжбанк: чи спрацює фактор календарних перекосів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи спрацює фактор календарних перекосів

Валюта
724
Вівторок на валютному ринку пройде активно і цікаво, а “погоду” з курсом робитимуть кілька важливих факторів:
1) Після триденних вихідних буде зарахована валютна виручка експортерів.
З одного боку, це збільшить обов’язкові продажі завтра і потенційно знизить котирування в середу, що налаштує ринок на зниження вже з сьогоднішнього дня;
з іншого – саме сьогодні пропозиція буде низькою, а попит досить великим. Частина клієнтів-експортерів або буде продаватися (якщо курс буде досить високим), або навпаки – потягне до завтра в надії на більш привабливий ринок.
У покупців ці ж причини будуть призводити до протилежної реакції і частина з них почне вичікувати оптимально низьких котирувань, що може призвести до перенесення заявок на завтра.
Ці різноспрямовані настрої можуть суттєво “погойдати” курс протягом дня;
2) Проведення аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Іноземцям цікаві ці папери і починаючи з сьогоднішнього дня нерезиденти будуть продавати валюту під купівлі цих паперів. Сам розрахунок за облігаціями – завтра, тож іноземці будуть теж підбирати найбільш вигідний час для своїх продажів. Що також позначиться на статистиці міжбанку;
3) Поведінка готівкового ринку. Тут все просто. Оскільки курс на міжбанку то просідає, то зростає – обмінники поки просто коректують свої котирування в залежності від ситуації на торгах. Але своєї гри обмінки зараз не ведуть і продовжують залишатися “постачальником дешевої валюти” на міжбанк через операції банків по валютній позиції.
З огляду на фактор календарних перекосів (понеділок був вихідним в Україні і робочим в ЄС і США) на сьогодні обсяг операцій на міжбанку прогнозується в межах 420-440 млн доларів при укладенні 520-630 угод і коридор по долару в межах 26,35-26,55 гривень. Спекулянти працюватимуть “в дві сторони”, але при найменших можливостях постараються погойдати курс, підлаштовуючись під дії великих гравців.
Курс долара на Міжбанку – графік:

Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,42 / 26,46
євро – 29,69 / 29,74
російський рубль – 0,410 / 0,411
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас