Побудовано перше в світі сховище енергії в каменях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Побудовано перше в світі сховище енергії в каменях

Енергетика
6293
Церемонія введення в експлуатацію станції відбулася в Альтенвердері, одному з районів Гамбурга. Головний плюс технології – її неймовірно низька ціна. Коли станція підтвердить свою ефективність, її масштабують і почнуть застосовувати в комерційних системах.
Створена Siemens теплова батарея запасає енергію в 1000 тонн вулканічної породи. Вона живиться електроенергією, перетвореною в гаряче повітря методом нагріву опором, який піднімає температуру каменів до 750 °C. Коли попит досягає пікових параметрів, включається парова турбіна, і запасене енергія надходить у мережу.
«Ласкаво просимо в новий кам’яний вік», – свідчить напис на корпусі установки. Пілотна електротермічна станція здатна зберегти до 130 МВт*год теплової енергії на тиждень. Ємність системи залишається незмінною під час всього життєвого циклу. Завдання цієї пілотної станції – зібрати докази можливості роботи такої системи разом з енергомережею і всебічно протестувати її. У Гамбурзі установка буде запасати надлишкову енергію місцевої вітрової електростанції.
Наступний етап – використання таких сховищ в комерційних проектах і підвищення їх ємності і потужності до декількох гігават на годину. Приблизно один ГВт*год споживають в день 50 000 домогосподарств.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас