Україна піднялася на 110 позицій у рейтингу Doing Business за будівельним показником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна піднялася на 110 позицій у рейтингу Doing Business за будівельним показником

Казна та Політика
517
За останні два роки Україна піднялась у рейтингу Doing Business за показником “Отримання дозволів на будівництво” з 140-го місця на 30-те.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
“За два роки ми піднялися в рейтингу Doing Business щодо отримання дозволів на будівництво на 30-те місце з 140-го”, – заявив заступник глави Мінрегіону Лев Парцхаладзе.
Він додав, що процедура отримання дозволів на будівництво наразі в Україні є спрощеною і передбачає лише 5 етапів замість 55, які були раніше, а строк очікування таких дозволів скорочено до 60 днів.
За словами Парцхаладзе, увійти до десятки кращих у рейтингу Doing Business за будівельним показником Україні заважає наявність пайової участі в розвитку інфраструктури населеного пункту, яка несе в собі певні корупційні ризики.
“Відтак, за статистикою, за минулий рік до державного бюджету повинно було надійти 3,5 млрд грн пайової участі. По факту надійшло близько 1 млрд грн, і лише 1% цих коштів був використаний за цільовим призначенням”, – підкреслив заступник міністра.
Він додав, що наразі система пайової участі Україні не працює так, як це передбачено законодавством, тому її потрібно скасувати.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас