Український стартап виготовлятиме унікальні енергонезалежні будинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап виготовлятиме унікальні енергонезалежні будинки

Технології&Авто
1541
Стартап PassivDom запустила франшизу з виробництва автономних будинків, в яких можна комфортно жити без підключення до центральних мереж. Один будинок споживає майже в 20 разів менше енергії, ніж звичайний, і споживає тільки сонячну енергію.
Виготовити один такий будинок можна всього за один день. Це дозволяє зробити спеціально розроблена конструкція, багато елементів якої створюються за допомогою робота та 3D-друку.
У будинку є меблі, укомплектована кухня з вбудованою енергоощадною побутовою технікою, система вентиляції, тепловий насос, камера і термостат. Також він оснащений проектором зі 100-дюймовим екраном, акустичною системою, інтернетом і розумним замком зі сканером відбитків пальців.
Для того, щоб зібрати п’ять будинків на українській лінії виробництва, сьогодні потрібні 15 працівників і один місяць часу.
Комунікації будинку об’єднані в мережу Internet Of Things. Усім можна зручно керувати зі смартфона власника. Кожен PassivDom має вбудовану GSM-сигналізацію і можливість спостерігати за будинком на відео через смартфон.
Гарантія на збереження теплових характеристик матеріалів становить 40 років. Мінімальний термін експлуатації будинку – 20 років. Також виробник надає 5 років гарантії на всі елементи будинку: стіни, меблі, техніку.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас