Відсьогодні почнуть нараховувати штрафи за борги за комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсьогодні почнуть нараховувати штрафи за борги за комуналку

Особисті фінанси
5621
З 1 травня 2019 року набули чинності нові норми закону про ЖКГ, згідно з якими вводиться пеня на комунальні борги.
Про це розповів гендиректор Директорату сім’ї та соцпідтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко в інтерв’ю виданню UBR.ua.
“Пеню введено тільки з 1 травня і стосується вона лише боргів, які з’явилися вже після цієї дати. Фактично, штрафи почнуть діяти тільки після 10 червня, за підсумком травневих нарахувань”, – йдеться в повідомленні.
За його словами, згідно із законом пеня не нараховуватиметься, якщо борг утворився в результаті затримок у фінансуванні субсидій з боку держави.
“Але ми профінансували субсидії вчасно і в повному обсязі. Проблем з фінансуванням в цьому опалювальному сезоні не було», – пояснив Музиченко.
Що стосується субсидій, то на її скасування або видачу впливає прострочена заборгованість, але якщо її виставили тільки в липні, значить простроченою вона не є, оскільки кінцеві терміни оплати ще не настали.
За словами чиновника, в цей період субсидію громадянам призначать, але якщо терміни розгляду скарги будуть затягуватися і борг нікуди не буде діватися, то в такому випадку отримувачу потрібно буде надавати документальне підтвердження того, що борг він заперечує. Таким підтвердженням може бути, наприклад, позов до суду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас