Прес-служба інформує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прес-служба інформує

Особисті фінанси
3
Шановні інвестори ж/м «Патріотика на озерах».
Інформуємо вас, що 22.05.2019 року в приміщенні Кабінету Міністрів України відбулося засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва, де було детально розглянуто ситуацію, що склалася навколо будівництва житлового масиву «Патріотика на озерах».
У ході засідання наголошувалося, що забудовник має чинний дозвіл на виконання будівельних робіт по об’єкту. А відтак, згідно ч.2 ст. 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», інших документів дозвільного характеру не вимагається. Натомість, як відзначалося, всупереч закону Київська міська влада створює низку неправомірних перепон забудовнику та чинить тиск на його господарську діяльність, що може носити ознаки рейдерського характеру.
Зокрема, невдоволення Першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва викликав факт необґрунтованого розірвання договору оренди земельних ділянок з ТОВ «Контактбудсервіс», що є забудовником ж/м «Патріотика на озерах». Адже Київська міська рада прийняла таке рішення на підставі вигаданих боргів, при відсутності у забудовника будь-яких боргових зобов’язань, що й підтверджується довідкою ГУ ДФС у м. Києві.
Обурив членів Міжвідомчої комісії й той факт, що рішення КМДА про демонтаж естакади над міським колектором було прийнято лише на підставі усної інформації голови Правління ПрАТ «АК «Київводоканал» і його припущень про можливе порушення технічного стану каналізаційного колектора внаслідок експлуатації естакади. При цьому жодної експертизи з цього приводу не проводилося, на відміну від забудовника, що побудував естакаду в повній відповідності до технічних умов, виданих тим же ПрАТ «АК «Київводоканал».
Під час розгляду ситуації було акцентовано увагу на багатьох фактах прямої протидії керівництва столиці й створення перешкод забудовнику. Підсумовуючи розгляд питання, Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів зауважив, що зазначені дії КМДА у сукупності дають підстави вважати, що місцева виконавча влада у м. Києві переслідує мету не допустити будівництво ж/м «Патріотика на озерах» й заблокувати спорудження житла, в яке уже інвестували кошти понад 500 родин.
Зважаючи на масштаби та неоднозначність проблеми, члени Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств рекомендували КМДА створити робочу групу за участю всіх зацікавлених сторін з метою врегулювання ситуації, що склалася навколо будівництва житлового масиву «Патріотика на озерах». Також дано доручення МВС України та Національній поліції України взяти під особистий контроль ситуацію та вжити заходів для захисту прав та законних інтересів інвесторів ж/м «Патріотика на озерах».
Згідно рекомендацій, АТ АКБ «Аркада» звернеться до Державної регуляторної служби України щодо проведення аналізу розпоряджень КМДА.
Результати та висновки проведеної роботи будуть представлені до кінця цього місяця в ході наступного засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас