Прес-служба інформує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прес-служба інформує

Особисті фінанси
1
Шановні інвестори ж/м «Патріотика на озерах»!
Повідомляємо вам, що 20.05.2019 Шостим апеляційним адміністративним судом було винесено рішення про скасування виданого забудовнику дозволу на будівництво підстанції ПС 110/10 «Аркада», що має забезпечувати електроенергією прилеглі мікрорайони на Лівому березі м. Києва та новий ж/м «Патріотика на озерах».
Наголошуємо, що це рішення абсолютно не стосується дозвільних документів та будівництва житлового масиву «Патріотика на озерах». Тому будь-яка інформація в цьому контексті – не відповідає дійсності та є маніпуляцією. Окремо слід зазначити, що існує рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, який підтвердив правомірність дозволу на це будівництво.
До отримання офіційного рішення суду, виходячи з висловлених доводів апелянта у ході судового засідання, ми вважаємо, що позиція суду може ґрунтуватися на хибному твердженні, що місце, де заплановано розміщення підстанції, нібито належить до території охоронюваних зон. Раніше суд першої інстанції, відмовляючи в позові представнику ГО «Екопарк Осокорки», чітко зазначив, що жодних охоронюваних зон на території цієї забудови не існує. Тому вказане рішення не витримує жодної критики й, безумовно, буде оскаржено до Верховного Суду.
Відсутність охоронюваних зон на території будівництва електропідстанції підтверджується даними Державного земельного кадастру, Публічної кадастрової карти України та Містобудівними умовами і обмеженнями, що видані забудовнику органом КМДА.
Нещодавно цю інформацію підтвердив і заступник голови Київської міської державної адміністрації Спасібко О. В. у ході засідання Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Відповідаючи на запитання заступника голови цього комітету парламенту Альони Бабак, він зауважив, що відповідно до Генерального плану, столиця має розвиватися у Південно-західному напрямку. Тому, за його словами, будівництво ж/м «Патріотика на озерах» не суперечить Генеральному плану та містобудівній документації, оскільки ця територія може бути освоєна під житлову та соціально інфраструктурну забудову.
Зважаючи на це, рішення Шостого апеляційного адміністративного суду викликає великі сумніви в його правомірності, а позиція суддів в цьому питанні може бути заангажованою.
Переконані, що Верховний Суд має скасувати вказане рішення за результатами його перегляду.
Стосовно інформації про нібито існування загрози центральному каналізаційному колектору, який розташований на під’їзних шляхах до будівельного майданчика ж/м «Патріотика на озерах», необхідно повідомити, що, наразі, жодних ризиків для цього столичного стратегічного об’єкту, насправді, не існує. А розповсюдження вказаної інформації є тиском на забудовника з боку місцевої влади задля власного інтересу й з метою завести на цей будмайданчик іншого забудовника, наближеного до керівництва столиці.
Насправді, перед проектуванням забудови ж/м «Патріотика на озерах», під’їзні шляхи до будмайданчика, що пролягають над міським колектором, виконувалися та облаштовувалися з повним додержанням технічних умов ПрАТ «АК «Київодоканал» аби унеможливити будь-яку загрозу впливу на колектор. За результатами технічної комісії ПрАТ «АК «Київодоканал» такі роботи були оцінені як такі, що виконані на належному рівні.
Запевняємо, що забудовник й надалі продовжуватиме будівельні роботи, паралельно захищаючи свою правовупозицію в судовому порядку.
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас