Прес-служба інформує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прес-служба інформує

Особисті фінанси
4
Шановні інвестори ж/м «Патріотика на озерах»
Інформуємо вас, що в рамках засідання Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства відбулося обговорення Проекту Постанови про захист прав та законних інтересів громадян України та суб’єктів підприємницької діяльності при здійсненні будівництва ж/м Осокорки-Центральні у Дарницькому районі м. Києва (р.№10225, н.д. О.Ляшко та ін.) за участі представників міської влади, керівництва Дарницького району та інвесторів ж/м «Патріотика на озерах».
Відповідаючи на запитання заступника голови профільного комітету парламенту Альони Бабак щодо законності проведення будівельних робіт, Олександр Спасібко – заступник Київського міського голови, зазначив, що документи на будівництво ж/м «Патріотика на озерах» відповідають чинному законодавству. Він підтвердив, що забудовник володіє законним пакетом дозвільної документації, та чинним договором оренди на землю. При цьому Олександр Спасібко зауважив, що відповідно до Генерального плану, столиця має розвиватися у Південно-західному напрямку. Тому, за його словами, будівництво ж/м «Патріотика на озерах» не суперечить Генеральному плану та містобудівний документації, оскільки ця територія може бути освоєна під житлову та соціально інфраструктурну забудову.
За результатами обговорення Проекту Постанови про захист прав та законних інтересів громадян України та суб’єктів підприємницької діяльності при здійсненні будівництва ж/м Осокорки-Центральні у Дарницькому районі м. Києва (р.№10225, н.д. О.Ляшко та ін.) визначено, що ситуація потребує більш ретельного вивчення. Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендуватиме Голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку провести додаткові консультації з інвесторами ж/м «Патріотика на озерах».
Нагадаємо, що Проект Постанови про захист прав та законних інтересів громадян України та суб’єктів підприємницької діяльності при здійсненні будівництва ж/м Осокорки-Центральні у Дарницькому районі м. Києва (р.№10225, н.д. О.Ляшко та ін.) став наслідком колективного звернення представників ГО «Патріотика на озерах» до Голови Верховної Ради України, керівників фракцій і депутатського корпусу про порушення їхніх конституційних прав та законних інтересів, а також акції протесту під стінами українського парламенту. Зараз документ знаходиться на розгляді в Комітеті Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, який є головним з опрацювання цього питання.
Прес-служба АТ АКБ «Аркада»
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас