Шахрая, який ошукав найбагатших людей світу, затримали в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахрая, який ошукав найбагатших людей світу, затримали в Україні

Кримінал
1709
Зловмисник виманював у багатих людей гроші від імені французького міністра оборони. По всьому світу він привласнив понад 80 млн євро.
Ватажок банди шахраїв, яка від імені французького міністра дзвонила бізнесменам і політикам по всьому світу і привласнила понад 80 млн євро, обрав Україну базою своєї злочинної діяльності.
Йдеться про банду шахраїв, яка протягом трьох років дзвонила від імені Жана-Іва Ле Дріана, міністра оборони Франції в уряді Франсуа Олланда і міністра закордонних справ в нинішньому кабінеті Едуара Філіпа, вимагаючи грошей для “секретної операції” з викупу заручників.
Серед жертв обману – чимало відомих імен: Ага Хан, один з найбагатших людей планети (виплатив шахраям понад 18 млн євро), власниця марки шампанського “Шато Марго” (3 млн), один з синів Франсуа Міттерана (сума невідома).
Шахраї телефонували жертвам по скайпу і, імітуючи голос Жана-Іва Ле Дріана і ховаючи своє обличчя під силіконової маскою міністра, швидко ловили людей “на гачок”. До літа 2016 року шахраї обдзвонили більш ніж 150 осіб в більш ніж 40 країнах.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас