Виявлено найпоширеніші причини раку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виявлено найпоширеніші причини раку

Світ
33296
Вчені Університету Тафтса з’ясували, що понад 80 тисяч нових випадків раку, що виявляються в США щороку, пов’язані з нездоровим харчуванням.
Про це повідомляє видання Live Science.
Дослідники розробили математичну модель для оцінки захворюваності на злоякісні пухлини, які викликаються незбалансованим вживанням семи видів продуктів. До факторів ризику віднесли недостатню кількість цільного зерна, фруктів, овочів і молочних продуктів, а також надмірну – приготованого м’яса, червоного м’яса і солодких напоїв.
Виявилося, що серед дорослого населення США цього року було діагностовано 80 110 випадків раку через погане харчування. Це відповідає рівню захворюваності на рак через алкоголь, що становить 4-6 відсотків розвитку онкологічних хвороб, діагностованих щорічно. Рак ободової і прямої кишки був найтісніше пов’язаний з харчуванням.
У 2015 році понад 52 тисячі випадків колоректального раку були викликані неправильною дієтою (38 відсотків від загального числа випадків колоректального раку). На другому місці – рак рота, глотки і гортані (14 400 випадків). Далі йде рак матки (3165 випадків) та рак молочної залози в постменопаузі (3060 випадків).
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас