Шахраї заробили на імітації біржових торгів понад 9 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї заробили на імітації біржових торгів понад 9 млн грн

Кримінал
462
Правоохоронці затримали в Запоріжжі угруповання «липових» біржовиків з п’яти осіб. Зловмисники залучали громадян до інвестування в фіктивні міжнародні фінансові торги. В результаті їм вдалося заробити понад 9 млн грн, а від їх рук постраждали більше 150 іноземців і українців, повідомляє прес-служба кіберполіції України.
Аферисти створили веб-портал, на якому імітували діяльність міжнародних інвестиційних компаній, пропонуючи клієнтам створити особистий кабінет і зробити внесок на мінімальну суму. У більшості випадків мова йшла про $100. Після цього вони залучали клієнтів до нібито трейдингової діяльності з можливістю швидкого заробітку. Сума вкладень швидко збільшувалася, а користувачі навіть не здогадувалися, що віддали свої гроші безповоротно.
Влада США звинуватила українця в шахрайстві на мільйони доларів
Працівники кіберполіції провели обшук у офісі зловмисників і на місці проживання ватажка угруповання. Були вилучені ноутбуки та інша техніка, яку ті використовували для адміністрування своїх веб-ресурсів. Також правоохоронці вилучили телефони, банківські картки та чорнові записи. Більше того, поліція виявила в їхньому офісі копії паспортів потерпілих.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас