У Міносвіти роз'яснили особливості вступу для абітурієнтів із сіл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти роз'яснили особливості вступу для абітурієнтів із сіл

Казна та Політика
331
Для отримання сільського коефіцієнта термін реєстрації в селі не обмежується, але його треба підтвердити відповідною довідкою.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.
Повідомляється, що вступникам до ЗВО, які мають право на сільський коефіцієнт (СК), треба буде підтвердити це довідкою про реєстрацію місця проживання.
Водночас, на 2019 рік Міносвіти зняло обмеження щодо необхідного терміну реєстрації в селі для нарахування сільського коефіцієнта (СК).
За словами керівника Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міносвіти Олега Шарова, цього року, як і раніше, серед коригувальних коефіцієнтів є сільський – для тих абітурієнтів, які зареєстровані в селі і в рік вступу здобули повну загальну середню освіту в школі, розташованій на території села.
“СК дорівнює 1,02 і 1,05 – для спеціальностей, яким приділяється особлива підтримка держави. Щоб підтвердити право на сільський коефіцієнт, вступнику потрібно буде завантажити в електронний кабінет або подати разом з паперовою заявою довідку про реєстрацію місця проживання. Її форма є в додатку 13 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою КМУ від 2 березня 2016 № 207”, – пояснив Шаров.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас