В Укренерго пояснили, чому не можуть сертифікувати оператора системи передачі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укренерго пояснили, чому не можуть сертифікувати оператора системи передачі

Фондовий ринок
273
ДП “НЕК “Укренерго” не може перейти до сертифікації оператора системи передачі, що є вимогою закону про ринок електричної енергії, через протиріччя в законодавстві.
Про це сказав керівник ДП НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук.
“Не були врегульовані розбіжності між законом про ринок електричної енергії та іншими нормативними актами рівня законів. Один з прикладів: закон про ринок електричної енергії прямо вказує, що оператор системи передачі – майбутня роль Укренерго – має бути власником системи передачі. Без виконання цієї умови ми не можемо ініціювати процес сертифікації. А такі закони, як закон про приватизацію, про управління державним майном забороняє будь-які організації бути власником системи передачі, ми не можемо навіть розпочати цей процес”, – сказав Ковальчук.
За його словами, технічно – з точки зору роботи програмного забезпечення, договорів, інших аспектів – компанія буде готова забезпечити свої функції.
“Протягом червня ми завершимо те, що ще не завершили. Завтра ввести ринок ми не готові. Ми певні, що встигнемо завершити усе, що від нас залежить, до 1 липня. Але чи буде коректно працювати ринок – я не певен”, – відзначив Ковальчук.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас