В ООН заявили про відтік капіталу з країн, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ООН заявили про відтік капіталу з країн, що розвиваються

Світ
592
В Організації Об’єднаних Націй висловили стурбованість відтоком капіталу з країн.
Про це повідомила прес-служба ООН.
“Масштаби міжнародної допомоги на цілі розвитку і потоки іноземних інвестицій в останні роки збільшувалися, але розподілялися нерівномірно. Інвестори обходять увагою багато найменш розвинених країн”, – констатували в організації.
Зазначено, що в країнах середній щорічний дефіцит фінансування становить 2,6 трлн доларів США.
“Нерівномірне економічне зростання, високий зовнішній борг, можливі фінансові потрясіння і торгова напруженість — все це ставить під сумнів можливість досягти цілей у сфері сталого розвитку”, — зазначив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.
Він нагадав, що поки що не вдається зупинити і зміни клімату. Зокрема, у 2017 році викиди парникових газів збільшилися на 1,3%.
“Зміна клімату веде до хаосу, особливо серед найбільш вразливих груп населення. Емісії парникових газів знову зростають. Розвиток нових технологій може обернутися крахом на ринках праці і підірвати систему соціального захисту”, — попередив Гутерріш.
Генсек також закликав розгорнути ці тенденції назад. Він настійно рекомендував країнам виконувати свої фінансові зобов’язання з нарощування офіційної допомоги на цілі розвитку, надавати країнам, що розвиваються, більш широкий доступ до фінансових ринків і приватних інвестицій, а також боротися з ухиленням від сплати податків, з відмиванням грошей і незаконними фінансовими потоками.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас