VR Capital вивчає можливості інвестування в вітроенергетику України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VR Capital вивчає можливості інвестування в вітроенергетику України

Фондовий ринок
242
Компанія з управління активами VR Capital Group (США) вивчає можливості інвестування в вітроенергетику України, розглядаючи наразі кілька проектів.
Про це повідомив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” президент VR Capital Group Річард Дейтц.
“Ми почали вивчати “зелений” сектор в Україні з проектів у вітроенергетиці. З певних причин ми переключилися на сонячні електростанції, ці об’єкти виглядали більш реалізованими на той момент. Однак працювати над “вітром” ми продовжуємо, для нас це також цікаво і привабливо, сподіваємося, що в недалекому майбутньому зможемо побудувати в Україні й вітроелектростанції (ВЕС)”, – сказав Р.Дейтц.
Він нагадав, що в березні було запущено Кам’янець-Подільську сонячну електростанцію (СЕС) на 64 МВт (керуюча компанія “Подільськенерго”), співінвесторами якої на паритетній основі стали VR Capital Group і українська група ICU. На цих же умовах побудовано ще одну СЕС на 35 МВт в Херсонській області (керуюча компанія – “Солар Капітал”), яка найближчим часом почне працювати.
За інформацією Р.Дейтца, до кінця літа в Миколаївській області запрацює третій спільний з ICU проект – СЕС, що складається з 11 об’єктів сумарною піковою потужністю близько 127 МВт.
“Таким чином, загальна потужність трьох наших партнерських проектів, які будуть запущені в цьому році, – 225 МВт, а загальні інвестиції – на рівні $180 млн”, – підсумував президент VR Capital Group.
Він назвав дуже вдалим перший досвід реалізації проектів в реальному секторі України, відзначивши відсутність нюансів, з приводу яких традиційно виникає занепокоєння інвесторів (зокрема, своєчасне митне оформлення імпортного обладнання і повернення ПДВ).
“Підрядники все зробили за графіком, на основних етапах ми отримували регулярні звіти, робота велася прозоро. На сьогодні ми можемо стверджувати, що все зроблено на досить високому рівні і з точки зору якості будівництва, хоча, звісно, це покаже час, адже термін служби обладнання – 20-25 років”, – повідомив Р.Дейтц.

Довідка Finance.ua:

  • VR Capital Group Ltd., яка діє через свої основні дочірні компанії, включаючи VR Advisory Services Ltd. (всі разом – VR Capital Group), є керуючим активами альтернативного типу загальною вартістю понад $4,5 млрд.
  • Група ICU заснована в 2006 році фахівцями з ING, є лідером з управління активами в Україні, її портфель перевищує $500 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас