Експерт розповіла про ринкову вартість активів банку «НАДРА» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповіла про ринкову вартість активів банку «НАДРА»

Фондовий ринок
328
Акцептовані кредиторські вимоги до ПАТ «КБ «НАДРА» складають близько 25 млрд грн, а оціночна вартість його активів – на рівні 7,9 млрд грн (у 6 разів нижче балансової вартості).
Про це розповіла заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут, повідомляє прес-служба ФГВФО.
За її словами, низька ринкова вартість активів банку зумовлена проблемами, що виникли до введення першої тимчасової адміністрації у 2009 році та стали наслідком як виведення коштів з банку в 2008-2009 роках, так і ризикованої кредитної політики фінустанови.
У цей період власниками банку було виведено майже 8 млрд грн. Зокрема, кошти виводилися шляхом кредитування пов’язаних осіб під заставу «сміттєвих» цінних паперів, товару в обороті чи неіснуючих контрактів. Цінні папери в портфелі банку були представлені, в основному, інвестиційними сертифікатами інвестфондів, що з 2009 року перебувають у стані ліквідації.
На ліквідність банку значно вплинули видані фізичним особам кредити на загальну суму майже 27 млрд грн. Близько 73% їх склали кредити, видані в іноземній валюті. Майже половину кредитного портфелю було сформовано іпотечними кредитами. Перше незначне коливання курсу національної валюти на тлі відсутності надходжень іноземної валюти у населення призвело до значного зниження рівня обслуговування цих кредитів.

Довідка Finance.ua:

  • 6 лютого 2015 року в ПАТ «КБ «НАДРА» на виконання рішення виконавчої дирекції ФГВФО від 05.02.2015 №26 було запроваджено тимчасову адміністрацію.
  • З 5 червня 2015 року розпочато процедуру ліквідації банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас