Завершилися перевірки перших облгазів Фірташа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершилися перевірки перших облгазів Фірташа

Фондовий ринок
1316
Завершилися перевірки трьох перших облгазів – Вінницягаз, Волиньгаз, Київоблгаз – що фігурують у “справі коефіцієнтів”.
Про це повідомляє “Нафтогаз України” на своїй сторінці в Twitter.
“За всіма трьома облгазами однакові результати — порушення ліцензійних умов, а нарахування додаткових обсягів газу побутовим споживачам з використанням коефіцієнта є незаконними”, — наголошується в повідомленні.
Також в “Нафтогазі” відзначили, що 22 березня відбудеться засідання Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на якому розглянуть результати перевірок.
На порушників планують накласти штраф (по 850 тис. грн) і зобов’язати провести перерахунок обсягів споживання за всіма побутовими споживачами.
Як зазначив заступник начальника департаменту енергоефективності НАК “Нафтогаз України” Олексій Хабатюк, облгази свідомо порушували законодавство.
“Облгази (не всі, але ті, що входять в РГК — всі) розуміли незаконність своїх дій із самого початку, але свідомо пішли на порушення. Тому наступний крок облгазів – позов до суду на рішення НКРЕКП про накладення штрафу і приписи провести перерахунки”, – заявив Хабатюк.

Довідка Finance.ua:

  • З початку березня почали перевіряти операторів газорозподільних мереж через завищені платіжки на газ для споживачів.
  • Серед облгазів, які перевіряють: Вінницягаз, Волиньгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Харківгаз, Чернігівгаз, Закарпаттягаз і Хмельницькгаз.
  • Перевірки триватимуть до середини квітня.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас