Азербайджанський газ почнуть поставляти в ЄС влітку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджанський газ почнуть поставляти в ЄС влітку

Енергетика
605
Початок поставок газу в Європу по Трансанатолійському газопроводу (TANAP) заплановано на 1 липня 2019 року.
Про це сказав гендиректор компанії TANAP Салтук Дузйол.
За його словами, до тестових робіт перед початком поставки газу в Європу планується приступити після 15 квітня.
До кінця лютого в рамках проекту TANAP завершено 98% робіт, зазначив гендиректор. За його словами, на цей день пропускна спроможність TANAP становить 16 млрд кубометрів газу на рік.
Завдяки будівництву нових компресорних станцій цей показник зросте до 24 млрд кубометрів на рік, і в майбутньому газопровід планують вивести на проектну потужність в 31 млрд кубометрів газу на рік, сказав Дузйол.
Загальна протяжність TANAP становить 1850 км. Трубопровід будується в прикордонних з Грецією районах в турецькій провінції Едірне, де він буде підключений до Трансадріатичного газопроводу (TAP). Первинна пропускна спроможність трубопроводу TANAP, як очікується, складе 16 млрд кубометрів газу на рік. З них 6 млрд кубометрів азербайджанського газу буде поставлятися в Туреччину, а ще 10 млрд – далі в Європу.
На першому етапі турецька компанія BOTAŞ до червня 2019 року зможе закуповувати два мільярди кубометрів газу на рік. Цей показник буде збільшений на два мільярди кубометрів на рік і досягне шести мільярдів кубометрів у 2021 році.
Трансадріатичний трубопровід (TAP) протяжністю 870 км буде починатися в Комотіні в Греції і простягнеться до Апулії в Італії через Албанію. Він буде використовуватися для транспортування газу з родовища Шах Деніз II в Каспійському морі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас